Home > Eropuit > Musea > Musea (Natuurhistorisch)

Biesboschmuseum
Laat de ontwikkeling van de Biesbosch vanaf de St. Elisabethsvloed van 1421 tot heden zien.
http://www.biesboschmuseum.nl/

Koeienmuseum
Bij het ontstaan van Nijemirdum hebben koeien een belangrijke rol gespeeld. Geen wonder dat juist in deze plaats het eerste Koeienmuseum van Nederland is.
https://koeienmuseum.nl/

Miramar
Miramar is een leuk Museum in Vledder, op de weg vanaf Steenwijk naar Vedder. In het museum is een groot aantal schatten van de Zee te zien (Schelpen etc).
https://miramar-zeemuseum.nl/

Naturalis
In het Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis kunt u de natuur van heel dichtbij beleven. Van camarasaurus tot reuzenpissebed, van paddestoel tot edelsteen: in Naturalis geeft de natuur haar geheimen prijs. Bewonder duizenden echte dieren, planten, mineralen, gesteenten en fossielen en laat u inspireren door de rijkdom aan kleuren en vormen.
https://www.naturalis.nl/

Natuurhistorisch Museum Maastricht
Een uitgebreide beschrijving van natuur en landschap van heden en verleden van het Zuidlimburgse landschap. Virtuele rondleiding, collecties, agenda, samenvattingen uit het Natuurhistorisch Maandblad, enz.
https://nhmmaastricht.nl/

Natuurmuseum Brabant (Tilburg)
Heeft als doel om op een amusante en speelse manier, voor groot en klein, het belang van natuur en milieu duidelijk te maken. Dit gebeurd door middel van tentoonstellingen, educatieve projecten en voorlichtingsactiviteiten.
https://www.natuurmuseumbrabant.nl/

Natuurmuseum Enschede
Richt zich voornamelijk op de natuur van hedendaags Nederland en op het prehistorische dierenleven van Twente. Informatie over het museum, de collectie en de tijdelijke tentoonstellingen.
http://www.natuurmuseumenschede.nl/

Oertijdmuseum (Boxtel)
Geologisch museum, verzorgt ook milieu-educatie en oertijdvakanties.
https://www.oertijdmuseum.nl/